eCareers

ENGLISH


1. He is blind _________ one eye.
  1. in
  2. of
  3. to
  4. with
Correct Answer: of

2. I am very much ________ to meet you.
  1. delight
  2. to delight
  3. delighting
  4. delighted
Correct Answer: delighted

3. It is certain that human beings ______ latent power of which they are only vaguely aware
  1. exhibit
  2. possess
  3. impose
  4. knowledge
Correct Answer: possess

4. At one's wit's end
  1. Perplexed
  2. Clear Up
  3. Explain
  4. Enlighten
Correct Answer: Option A Explanation: Perplexed means cause to feel completely baffled. Example: Rahul was at his wit's end to find that his sister has failed.

5. “En-route” means_________?
  1. oneway direction
  2. On the way
  3. Long distance
  4. None of these
Correct Answer: On the way

6. A person who talks in his/her sleep is known as ___________?
  1. Bourgeois
  2. Insomnist
  3. ventriloquist
  4. Somniloquist
Correct Answer: Somniloquist

7. A disease that is liable to be transmitted to people through the environment is known as ___________?
  1. Contagious
  2. Infectious
  3. Fatal
  4. Incurable
Correct Answer: Infectious

8. Something that is hard but liable to break easily is known as _______?
  1. Brittle
  2. Flexible
  3. Resilient
  4. Supple
Correct Answer: Brittle

9. A person fluent in two languages is known as _________?
  1. Bilingual
  2. Bigot
  3. Bigamy
  4. Brittle
Correct Answer: Bilingual


11. Synonym of ARROGANT is _____________?
  1. Conceited
  2. Humble
  3. Progressive
  4. Noble
Correct Answer: Conceited

12. Synonym of ALERT is _____________?
  1. Intelligent
  2. Energetic
  3. Observant
  4. Watchful
Correct Answer: Watchful

13. Synonym of EMBEZZLE is _____________?
  1. Remunerate
  2. Clear
  3. Balance
  4. Misappropriate
Correct Answer: Misappropriate

14. Synonym of BRIEF is _____________?
  1. Small
  2. Short
  3. Little
  4. Limited
Correct Answer: Short

15. Synonym of EMACIATED is _____________?
  1. very fat
  2. very thin
  3. very small
  4. very heavy
Correct Answer: very thin

16. Synonym of LETHARGY is _____________?
  1. Serenity
  2. Laxity
  3. Active
  4. Bold
Correct Answer: Laxity

17. Synonym of DELEGATE is _____________?
  1. Representative
  2. Officer
  3. Member
  4. Servant
Correct Answer: Representative

18. Synonym of PRECARIOUS is _____________?
  1. Safe
  2. Brittle
  3. Perilous
  4. none of these
Correct Answer: Perilous

19. Synonym of EXUDE is _____________?
  1. Ooze
  2. Overflow
  3. Wither
  4. Evaporate
Correct Answer: Ooze

20. Synonym of ZEALOT is _____________?
  1. Fanatic
  2. Apathy
  3. Liberal
  4. Impious
Correct Answer: Fanatic

21. Synonym of ZEST is _____________?
  1. Passive
  2. Enthusiasm
  3. Disgust
  4. Various
Correct Answer: Enthusiasm